top of page
Shoulder Treatment

Hoidot ja työnohjaus

Palvelut: Services

Shiatsu ja akupainanta

Shiatsu on Japanissa 1920-luvulla kehitetty kehoterapian muoto, missä keholla painellaan tiettyjä pisteitä mm. peukaloilla, kämmenillä, kyynärvarsilla, polvilla. Lisäksi voidaan käyttää pehmeitä venytyksiä ja manipulaatiomenetelmiä liikkuvuuden parantamiseksi. Shiatsu perustuu kiinalaisen lääketieteen (TCM) meridiaanioppiin. Shiatsu on tehokasta hierontaa, mutta myös paljon muuta. Kyseessä on kokonaisvaltainen hoito, jolla on laajat vaikutukset yleiseen hyvinvointiin. Jo yhdestä hoidosta on apua moneen, hoito ei vaikuta pelkästään lihaksiin ja rakenteisiin, vaan hoito toimii kaikilla tasoilla - fyysisellä, energisellä, emotionaalisella, psyykkisellä ja henkisellä.

Yleensä hoitoon hakeudutaan kivun, stressin ja unettomuuden myötä.

Shiatsu rentouttaa ja aktivoi parasympaattista hermostoa, joka on osa autonomista hermostoa. Autonominen hermosto (tahdosta riippumaton hermosto) säätelee nimensä mukaisesti kehon toimintoja tietynlaisella automaatiolla, toimintoja mitkä ovat elintärkeitä elämisen kannalta, esim. hengittäminen, sydämenlyönnit, verenpaine, ruoansulatus ja lämmönsäätely.

Parasympaattinen hermosto on hermoston palauttava osa toiminnan jälkeen, auttaa kehoa tasapainotilaan.
Eli parasympaattisen hermoston aktivoituessa, sydämen syke laskee ja hengitys rauhoittuu. Kiire ja stressi pitävät sympaattista hermostoa enemmän aktiivisena. Ajan myötä keho alkaa pitää tilaa normaalina ja tämän myötä parasympaattisen hermoston itsenäinen aktivoituminen esim. illan hämäryyteen ja sen myötä melatoniinin tuotantoon liittyen nukkumiseen häiriintyy.
Shiatsussa painelun ja venytysten myötä pyritään vaikuttamaan keskushermoston kautta autonomiseen hermostoon ja sen tasapainottumiseen. 

Varaa aika hoitoon: www.vello.fi/heartmanagement

Akupunktio

Kiinalainen lääketiede (TCM) on nimitys Kiinasta peräisin olevalle hoitoperinteelle, jonka taustalla vaikuttaa erilainen, kokonaisvaltaisuutta ja asioiden yhteyksiä tarkasteleva ihmiskuva. Kiinalaista lääketiedettä tutkitaan lääketieteellisesti jatkuvasti. Maailman Terveysjärjestö WHO suosittelee akupunktio käyttöä.

Akupunktiota käytetään moniin vaivoihin, joista yleisimmät ovat: 

 • kiputilojen lievittyminen

 • hyvän olon sekä voimistumisen tunne

 • rentoutuminen

 • unenlaadun paraneminen

 • pelot ja ahdistus

 • suunnattomuuden tunne

 • allergia- ja astmaoireiden helpotus

 • toiminnallisten vatsavaivojen paraneminen

 • hormonaalisten häiriöiden tasapainoittaminen

 • hedelmällisyyden kehittyminen

 • ruuansulatuksen ja aineenvaihdunnan edistyminen

 • hermostolliset ongelmat (stressi)

Myös addiktioiden, post-traumaattisten stressioireiden sekä mielenterveyteen liittyvien oireiden hoidossa akupunktiosta on todettu olevan apua. 

Hoidossa käytetään erilaisia tekniikoita:

 • Akupunktio (kertakäyttöneulat)

 • Moxibustio (lämpö)

 • Ravintoterapia

 • Hieronta, akupainanta, tuīná

 • Kuivakuppaus

 • Guāshā
   

Hoitoon kannattaa varata aikaa 1,5 h. 

Älä tule nälkäisenä hoitoon.

Akupunktio-neulat ovat todella ohuita, minkä takia neulojen asettamista tai poistamista ei oikein tehtynä tavallisesti tunne.

Joskus neula aiheuttaa tuntemuksia kuten ihon alla tuntuva mieto lämmön tunne, virtaus, kolotus tai hermoaistimukset. Nämä ovat kaikki mietoja ja täysin normaaleja ja akupunktiohoidon tuntemuksia.Akupunktio, niinkuin monet muutkin hoitomuodot, on tietoa ja taitoa vaativa toimenpide. Suomessa akupunktiota tekevät myös muut hoitoalan ammattilaiset, joilla saattaa olla hyvinkin lyhyt akupunktiokoulutus, ja sitä kautta rajattu määrä tekniikoita ja tietämystä tämän hoitomuodon mahdollisuuksista. Kannattaa siis tutustua hoitajan koulutustaustaan. 

Tavallisesti huomaat akupunktion vaikutuksen välittömästi ensimmäisellä hoitokerralla.

Kroonisen, pitkään jatkuneen tai monimutkaisten terveysongelmien hoidossa tarvitaan säännöllistä hoitoa. Akupunktio opettaa aivojasi korjaaman ongelman itse. Tässä toistotiheys ja säännöllisyys on tärkeää, ihan niin kuin kaikessa muussakin kuntoutuksessa.

WHO review and analysis on acupuncture:
http://apps.who.int/medicinedocs/pdf/s4926e/s4926e.pdf

Varaa aika hoitoon: www.vello.fi/heartmanagement

TYÖNOHJAUS - Mindfulness ja palautumisvalmennus
 

Palautuminen tarkoittaa voimavarojen lisääntymistä, väsymyksen tunteen väistymistä ja elpymistä koetusta rasituksesta. Kun ihminen on palautunut, hänen olonsa on hyvä, myönteinen ja kykenevä. Kehollisuus luo tietoisuuttamme. Kehon kuuntelu, havaitseminen ja ymmärtäminen johtaa väistämättä itsensä ymmärtämiseen.

Ota yhteyttä, jos sinusta tuntuu, että tarvitset keinoja jaksamiseen, keho-mieli-yhteyden vahvistamista, lepoa ja rentoutta, keinoja purkaa stressiä, apua yritystoiminnan ja vapaa-ajan järjestelemisessä (rajat), lisää palautumisen taitoja, apua kehollisiin arkea ja työntekoa haittaaviin vaivoihin, esim. uniongelmat, erilaiset kiputilat jne.

Ohjaus sekä Zoomissa että livenä mahdollinen.

Ota rohkeasti yhteyttä: jonnakaroliina@gmail.com

bottom of page