Japanese Tree Blossoms

Tulevat tapahtumat ja kurssit

Veden Valjastus workshop

Kiinalaisen lääketieteen mukaan olemme tällä hetkellä Vesi-elementin ytimessä. Viiden elementin teoria on hyvin keskeinen osa kiinalaista lääketiedettä. Viisi elementtiä on käännös termistä Wǔxíng (五行), joka tarkoittaa oikeammin viittä askelta tai vaihetta. 

 

Viidellä vaiheella tai elementillä kuvataan Qi:n eli elämän energiamme muuntumisia ja ilmiöitä. Viisi vaihetta ovat Vesi (talvi), Puu (kevät), Tuli (kesä), Maa (loppukesä sekä kaikkien vuodenaikojen siirtymissä), ja Metalli (syksy). Viiden vaiheen teoria on ollut osana kiinalaista lääketiedettä jo ensimmäisistä säilyneistä klassikoista lähtien. Teoria on siis syntynyt ajattelutavasta, joka perustuu luonnon ja sen käyttäytymisen havainnointiin. Luonnossa nämä viisi perusenergiaa liitetään aina vuodenaikoihin ja ihmiskehossa niiden vastaavuudet ja vaikutussuhteet havaitaan sisäelimissä, meridiaaneissa ja tunteissa. 

 

Talven aika eli Vesielementin aika liittyy voimakkaasti Munuaisten energiaan. Kuten vuodenajatkin, jokainen elementeistä synnyttää aina seuraavan, loputtomassa kierrossa. Aivan kuten ihanteellisen kesän luoma runsas syksyn sato, elementtien tasapaino kehossamme parantaa käsitystämme hyvinvoinnista. Kuitenkin, jos yksikin elementti on epätasapainossa, se vaikuttaa heti kaikkiin muihin elementteihin. Se on dynaaminen organismi. Kuin ketju yhdellä heikolla linkillä, koko sykli vahingoittuu ja oireilu kehossa alkaa.

 

 

Talven aika opettaa meitä antautumaan koko vuodenajan energiaan. Vesielementti symboloikin sekä elämää, kuolemaa että ikuisuutta; se on kuin kohtu, josta kaikki alkaa ja syvyys, jonne kaikki palaa. Se myös merkitsee jonkinlaista kulminaatiokohtaa, uudelleensyntymistä. Talvi - levon ja palautumisen vuodenaika. Talvi on luonteeltaan Yin; passiivinen ja kylmä. Luonto nukkuu ja myös ihmisellä on luontainen taipumus hidastaa vauhtia. Pulssit tuntuvat syvemmällä – aivan kuten puut vetävät elämän nesteitään alas runkoon ja juuriin talveksi – myös ihmisen tulisi suojella energiavarastojaan kylmien talvikuukausien ajan.

 

 

Tämä Veden Valjastus workshop on sinulle, jos tunnet, että kaipaat turvallista tilaa sisimmällesi, haluat vahvistaa immuniteettiasi, rakentaa luottamusta ja avautua omalle sisäiselle Viisaudelle. ♥

 

LIVE-tunti VERKOSSA ke 15.12. klo 10-11.30. Saat tallenteen heti tunnin jälkeen.

 

Lisäksi saat tallenteen Vesielementin Qigong-harjoituksesta ja opastuksesta muutamaan tärkeään akupisteeseen, joiden avulla tuet hyvinvointiasi (90 min)

 

Vaikka et pääsisi osallistumaan Live-verkkotunnille, se ei haittaa, voit tehdä kaiken omassa tahdissasi tallenteiden (2 x 90 min) avulla.

 

 

 

Voit lunastaa kurssin tästä linkistä: https://holvi.com/shop/heartmanagement/product/848640fb898d4f63f31878d07dbe427a/

 

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan ♥